Zastosowanie nowoczesnych urządzeń gastronomicznych w żywieniu zbiorowym u dzieci w wieku przedszkolnym

Zapraszamy pracowników przedszkoli na szkolenie, które rozwinie Państwa umiejętności w przygotowywaniu posiłków dla dzieci.
Zaprezentujemy, jak wykorzystywać nowoczesne technologie w żywieniu zbiorowym w przedszkolach. Potrawy przygotujemy przy użyciu najwyższej klasy pieca konwekcyjno-parowego Retigo Blue Vision mod. 611BI , schładzarki szokowej, pakowaczki próżniowej, miksera uniwersalnego, kutra. Dla Państwa wygody szkolenia przeprowadzamy w małych grupach, co umożliwia aktywne w nich uczestnictwo, do czego gorąco namawiamy.
Kurs poprowadzi nasz ekspert kulinarny Tobiasz Herman



Podczas szkolenia zrealizujemy następujące punkty:

 

1. Gotowanie dodatków skrobiowych w piecu konwekcyjno-parowym (ziemniaki, ryż, makaron)
2. Przygotowanie warzyw w szatkownicach (surówki, szaszłyki warzywne itp.)
3. Obróbka termiczna warzyw w piecu konwekcyjno-parowym (np. kapusta na gołąbki)
4. Smażenie (mieso panierowane, kotlety mielone) – zastosowanie pieca konwekcyjno-parowego, pakowarki próżniowej
5. Obróbka jaj (naświetlanie, gotowanie i smażenie w piecu konwekcyjno-parowym)
6. Zapiekanki warzywne (z makaronem, ziemniakami)
7. Ciasta, desery (zastosowanie urządzeń: mikser, schładzarka szokowa, piec konwekcyjno-parowy)

Dla umilenia czasu spędzonego w Centrum, zapraszamy do baru kawowego i na degustację przygotowanych przez kucharza potraw.
Każdy uczestnik naszego szkolenia otrzyma dyplom uczestnictwa zaświadczający o udziale w warsztatach kulinarnych.

 

 

Termin: 29.02.2012 (środa), godz. 9:30-15:00

Kontakt:

Centrum Szkoleń Kulinarnych we Wrocławiu

Ul. Grabiszyńska 241 F

53-234 Wrocław

e-mail – biuro@csk.biz.pl