Zastosowanie nowoczesnych urządzeń gastronomicznych w żywieniu zbiorowym dzieci przedszkolnych

Tematy szkolenia:

  1. Gotowanie dodatków skrobiowych w piecu konwekcyjno-parowym (ziemniaki, ryż, makaron)
  2. Przygotowanie warzyw w szatkownicach (surówki, szaszłyki warzywne itp.)
  3. Obróbka termiczna warzyw w piecu konwekcyjno-parowym (np. kapusta na gołąbki)
  4. Smażenie (mieso panierowane, kotlety mielone) – zastosowanie pieca konwekcyjno-parowego, pakowarki próżniowej
  5. Obróbka jaj (naświetlanie, gotowanie i smażenie w piecu konwekcyjno-parowym)
  6. Zapiekanki warzywne (z makaronem, ziemniakami)
  7. Ciasta, desery (zastosowanie urządzeń: mikser, schładzarka szokowa, piec konwekcyjno-parowy)

Dodatkowo: w czasie spotkania odbędzie się szkolenie na temat wizerunku, mowy ciała, stresu i asertywności.

Kurs poprowadzi nasz ekspert kulinarny Tobiasz Herman, który zaprezentuje, jak wykorzystywać nowoczesne technologie w żywieniu zbiorowym przedszkolaków. Potrawy przygotujemy przy użyciu najwyższej klasy pieca konwekcyjno-parowego Retigo Blue Vision mod. B611i, schładzarki szokowej, pakowaczki próżniowej, miksera uniwersalnego, kutra i steakera.

 

Dla umilenia czasu, zapraszamy Państwa do baru kawowego oraz na degustację przygotowanych przez kucharza potraw.

 

 

 

Czas trwania szkolenia: 9:30 do 15:00

 

Cena:

50,00 zł netto (+ 23% VAT) od osoby
Płatności prosimy dokonać przelewem, najpóźniej 3 dni przed terminem szkolenia.
Prosimy o podanie danych do wystawienia faktury VAT za szkolenie.

 

Dane do przelewu:

Art system Artur Michałowski
ul. Klecińska 5
54-413 Wrocław

 

konto bankowe Bz WBK
03 1090 2473 0000 0001 0236 5574
tytuł przelewu: Zapłata za szkolenie kulinarne w dniu 10.05.2012

 

 

Serdecznie zapraszamy!