Zastosowanie grzybów w produkcji kulinarnej

Zapraszamy na nieodpłatne szkolenie

Tematem spotkania będzie m.in. zastosowanie grzybów w produkcji kulinarnej, w oparciu o urządzenia znajdujące się w naszym Centrum: pakowarki próżniowej, schładzarki szokowej i najnowszej generacji pieca konwekcyjno-parowego Retigo Blue Vision.

Czas trwania szkolenia: 10:00 do 13:00.

Przykłady zastosowania grzybów w produkcji kulinarnej:

a) grzyby świeże:
– zupy,
– sałatki,

– sosy,
– smażenie,
– duszenie,- zapiekanie,
– pieczenie na ruszcie,
– dodatki do dań jarskich, mięsnych, drugich obiadowych,
– farsz do dań mącznych (pierogi, uszka, kołduny).

b) grzyby suszone:
– bigos,
– zupy,
– sosy,
– do dań mącznych.

c) przetwory z grzybów:
– kiszone,- marynowane,
– koncentraty,
– proszek grzybowy. 

Szkolenie prowadzi ekspert kulinarny, P. Robert Poliński.

Dla Państwa wygody szkolenia przeprowadzamy w małych grupach (8-10 osobowych), co umożliwia aktywne w nich uczestnictwo: można bez przeszkód obejrzeć i wysłuchać prezentacji, a także wziąć udział w dyskusji. 

Dla umilenia czasu spędzonego w Centrum, zapraszamy do baru kawowego i na degustację przygotowanych przez kucharza potraw.

Za szkolenie nie pobieramy opłat.
Serdecznie zapraszamy osoby prowadzące lub zamierzające otworzyć kulinarny biznes!