Zakończyła się kolejna edycja szkolenia poświęconego możliwościom nowoczesnego sprzętu gastronomicznego. Głównym punktem programu była prezentacja najnowszej generacji pieca konwekcyjno-parowego Retigo Blue Vision II B611i, wyposażonego w generator dymu RETIGO SMOKER. Prezentacja objęła także nowoczesne oprogramowanie gastronomiczne marki LSI Software.
Uczestnicy warsztatów mieli okazję zapoznać się z praktycznym zastosowaniem urządzenia, które stało się złotym standardem w każdej nowoczesnej kuchni. Niemal nieograniczony potencjał pieca konwekcyjno-parowego Retigo sprawia, że jest on niezastąpiony w obiektach gastronomicznych o rozmaitej wielkości i przeznaczeniu. Prowadzący szkolenie zaprezentowali słuchaczom, jak szybko i skutecznie przygotować w piecu kilka dań jednocześnie. Dzięki możliwości pieczenia, gotowania, blanszowania czy preparowania potraw metodą sous vide, piec konwekcyjno-parowy znakomicie ułatwia pracę w kuchni, zwiększając jej wydajność, a zatem i opłacalność.
Pokaz pozwolił na zapoznanie się z jedną z przystawek możliwych do stosowania wraz z piecem Retigo Vlue Vision, mianowicie – generatora Retigo Smoker. Dzięki wytwarzaniu dymu o specyficznych właściwościach urządzenie to pozwala na wędzenie mięs, ryb, grzybów, a także warzyw i owoców. Uzyskane w ten sposób potrawy odznaczają się wysokimi walorami aromatycznymi i smakowymi.
Prowadzone przez nasz zespół warsztaty mają charakter kompleksowy – staramy się przestawiać zagadnienia w sposób, który łączy poszczególne etapy, niezbędne to preparowania żywności w określony sposób. Tym razem kursanci poznali możliwości urządzeń, które wspólnie z piecem konwekcyjno-parowym, pozwalają na bardzo skuteczną pracę.
Omówiono zatem urządzenia służące do rozdrabniania warzyw i owoców marki Hallde, a także automatyczną prasę do kotletów firmy Kiecoń.
Kolejnym bardzo praktycznym urządzeniem jest chłodziarko-zamrażarka RM-Gastro, która wykorzystuje technologię schładzania szokowego. Metoda, zwana cook and chill, umożliwia bezpieczne zamrażanie ciepłej żywności bez obawy, że straci ona swoje walory smakowe lub stanie się niebezpieczna. Porcje przeznaczone do schładzania szokowego wymagają szczelnego zamknięcia. Z tego względu kolejnym punktem szkolenia była pakowarka próżniowa RM-Gastro, idealnie sprawdzająca się w omówionej technice.
Restauracja czy bar to nie tylko wyposażenie gastronomiczne i wykwalifikowany personel. Współczesna kuchnia nie może obejść się bez nowoczesnego systemu informatycznego, dopasowanego do jej potrzeb. Uczestnicy szkolenia mieli okazję zapoznać się z możliwościami, oferowanymi przez dedykowane gastronomii oprogramowanie LSI Software.
Zdobycie nowej wiedzy poświadczają dyplomy, wręczane uczestnikom, kończącym szkolenie. Dziękujemy słuchaczom za udział w warsztatach. Zapraszamy do obserwowania naszej strony internetowej oraz fanpage’a na facebooku, gdzie informujemy o bieżących wydarzeniach i najnowszych szkoleniach.
Centrum Szkoleń Kulinarnych ArtSystem organizuje warsztaty dla pracowników i właścicieli lokali gastronomicznych. Gwarantujemy profesjonalizm i wysoką jakość merytoryczną naszych kursów.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.