Szkolenie w zakresie obsługi pieca konwekcyjno-parowego.

W dniu 19 października 2012 r. przeprowadziliśmy szkolenie w zakresie obsługi i konserwacji pieca konwekcyjno-parowego RETIGO Orange Vision O611i. 

Dyrekcja Przedszkola zdecydowała się na taką inwestycję po kilku pokazach kulinarnych zorganizowanych  w naszym CSK we Wrocławiu przy ul. Grabiszyńskiej.

Korzyści z posiadania pieca konwekcyjno-parowego jest bardzo wiele, min:

– krótszy czas obróbki termicznej potraw
– mniejsze zużycie energii w porównaniu z klasycznymi urządzeniami (taboret, patelnia)
– mniejsze ubytki wagowe w przygotowywanych posiłkach
– brak ubytku witamin i skrobi
– obróbka termiczna przy minimalnym zużyciu oleju i tłuszczu 

Specjalnie dla Przedszkoli przyotowalismy 32 przepisy kulinarne, kóre wgrywamy do urządzenia.

Życzymy sukcesów.