Piec konwekcyjno-parowy: rewolucja w placówce przedszkolnej

W dniu 19.02.2015 zorganizowaliśmy szkolenie dla Pan z placówek szkolno-przedszkolnych, w trakcie którego przedstawiliśmy wykorzystanie pieca konwekcyjno parowego w placówkach zbiorowego żywienia.

W dniu 19.02.2015 zorganizowaliśmy szkolenie dla Pan z placówek szkolno-przedszkolnych, w trakcie którego przedstawiliśmy wykorzystanie pieca konwekcyjno parowego w placówkach zbiorowego żywienia.

Temat prezentacji:

  • Gotowanie dodatków skrobiowych w piecu konwekcyjno-parowym (ziemniaki, ryż, makaron)
  • Obróbka termiczna warzyw w piecu konwekcyjno-parowym.
  • Smażenie mięs, ryb metodą minimalizującą straty.
  • Zapiekanki warzywne z ziemniakami.
  • Na deser z pieca konwekcyjno-parowego.

Kurs poprowadził nasz ekspert kulinarny Sławomir Kowalczyk, który zaprezentował, jak wykorzystywać nowoczesne technologie w żywieniu zbiorowym przedszkolaków. Potrawy zostały przygotowane przy użyciu najwyższej klasy pieca konwekcyjno-parowego Retigo Orange Vision mod. O611iAC.

Dziękujemy za wizytę.