Prezentacja systemu Cook & Chill

“Cook&chill polega na przygotowaniu potrawy, błyskawicznym jej schłodzeniu, przechowaniu w warunkach chłodniczych i ostatecznie przygotowaniu do serwowania. 

Realizacje etapów pierwszego i ostatniego mogą być oddalone od siebie w czasie, a w pewnych przypadkach – także w przestrzeni. Z jednej strony pozwala to na przygotowanie w dowolnym, dogodnym czasie potraw, które będą podane później, w określonym terminie. Z drugiej zaś strony – umożliwia podawanie dań w dowolnej chwili, w zależności od potrzeb, dlatego, że czekają w chłodni prawie gotowe…” (link do artykułu)

Na szkoleniu zaprezentujemy, jak przygotować następujące menu: 

 

1
 POLĘDWICZKA WIEPRZOWA, FASZEROWANA SEREM PLEŚNIOWYM Z ZIEMNIAKAMI Z GRILLA
ORAZ BAKŁAŻANEM

2

FILETY DROBIOWE, PAROWANE PRÓŻNIOWO Z DODATKIEM MARCHEWKI PARYSKIEJ, DUSZONEJ W KONIAKU

3

PIERŚ INDYCZA, PODANA NA BLINACH PIWNYCH Z DODATKIEM MOZZARELLI I GRILLOWANEGO BOCZKU

 

4

TRIO MIĘSNE, PODANE NA KLUSKACH PAROWYCH Z SOSEM CURRY ORAZ GRILLOWANYMI WARZYWAMI

 

5

CIASTO CZEKOLADOWO-JABŁKOWE Z OWOCAMI LEŚNYMI

 

 

 

 

Kurs poprowadzi nasz ekspert kulinarny Marcin Stańczyk 

Czas trwania szkolenia: 10:00 do 15:00

 

Podczas pokazu zaprezentujemy nowoczesne techniki kulinarne. Potrawy przygotujemy przy użyciu najwyższej klasy pieca konwekcyjno-parowego 

Retigo Blue Vision mod. 611BI , schładzarki szokowej, pakowaczki próżniowej, miksera uniwersalnego, kutra i steakera.
 

 

Dla Państwa wygody szkolenia przeprowadzamy w małych grupach (8-10 osobowych), co umożliwia aktywne w nich uczestnictwo: można bez przeszkód obejrzeć i wysłuchać prezentacji, a także wziąć udział w dyskusji. 


Dla umilenia czasu spędzonego w Centrum, zapraszamy do baru kawowego i na degustację przygotowanych przez kucharza potraw.


Za szkolenie nie pobieramy opłat.

Serdecznie zapraszamy osoby prowadzące lub zamierzające otworzyć kulinarny biznes!