Piec konwekcyjno-parowy w placówce szkolno-przedszkolnej.

ZAPROSZENIE NA PREZENTACJĘ PIECA KONWEKCYJNO-PAROWEGO

(dotyczy placówek szkolno-przedszkolnych)

 

 

Zapraszamy Państwa na pokaz kulinarny w trakcie którego przedstawimy technikę przygotowania zdrowych potraw przy użyciu pieca konwekcyjno-parowego. 
Jeżeli jesteście Państwo w trakcie podejmowania decyzji o zakupie pieca konwekcyjno-parowego do Swojej placówki lub posiadacie takie urządzenie, lecz czujecie że nie wykorzystujecie maksymalnie – serdecznie zapraszamy do udziału w szkoleniu.
Przedstawimy możliwości pieca konwekcyjno-parowego: metody gotowania  pozwalające  zdrowo odżywiać Państwa podopiecznych.
Kucharz przedstawi urządzenie i ugotuje potrawy, których skosztujemy, by poznać  ich magię smaku.

Podstawowe oszczędności wynikające z posiadania pieca konwekcyjno-parowego:
– do ok. 60% energii
– do 40% wody,
– do 90% tłuszczu,
– do 30% ubytków masy produktów
– czas pracy
– nakłady inwestycyjne na inne urządzenia (np. patelnie)
– powierzchnię w kuchni
– zdrowie
– wygląd potraw

Prezentację poprowadzi doświadczony szef kuchni wykorzystujący nowoczesny sprzęt gastronomiczny w codziennej pracy.

Zaprezentujemy również:
naturalny sok dla przedszkolaka – 100 % dawka witamin
szatkowanie warzyw w super wydaniu – sprzęt firmy Hallde
i kilka innych urządzeń gastronomicznych

W trakcie szkolenia zapraszamy naszych uczestników do wzięcia czynnego udziału w trakcie przygotowywania poszczególnych potraw.

Na koniec prezentacji otrzymacie Państwo Certyfikat ze szkolenia wraz z kompletnym wyliczeniem inwestycji w postaci zakupu odpowiedniego pieca konwekcyjno-parowego wraz z niezbędnymi akcesoriami.

Termin: 30 listopada 2012 (piątek)
Godz. rozpoczęcia: 9.30
Czas trwania: ok. 5 godz.
Koszt szkolenia: bezpłatne

 

Adres: Centrum Szkoleń Kulinarnych we Wrocławiu, ul. Grabiszyńska 241 bud. F (wjazd za sklepem Lidl)

 

Zapisy na stronie www.csk.biz.pl