Kuchnia włoska - 1 dniowe (bezpłatne)

Zapraszamy na szkolenie, na którym rozwiną Państwo swoje kulinarne umiejętności i poznają tajniki kuchni włoskiej. Przygotowując potrawy podczas warsztatów, wykorzystywać będziemy urządzenia niezbędne w nowoczesnej kuchni, czyli piec konwekcyjno-parowy i schładzarkę szokową, ale również i te tradycyjne: patelnię, frytkownicę itd.
Dla Państwa wygody szkolenie przeprowadzamy w małych grupach, aby umożliwić czynne w nich uczestnictwo, do czego gorąco zachęcamy.
Kurs poprowadzi nasz ekspert kulinarny Tomasz Nowa 

W czasie pokazu zaprezentujemy Państwu  nowe urządzenie na rynku – “Sous Vide” – oraz zapoznamy Państwa z działaniem systemu Wincor-Nixdorf, wspomagającego zarządzanie restauracjami.

System Wincor-Nixdorf został stworzony przez człowieka, który wykorzystał swoje własne doświadczenia z zakresu zarządzania największą w Polsce restauracją. Dzięki temu jest to praktyczne narzędzie, wychodzące naprzeciw rzeczywistym problemom i potrzebom właścicieli restauracji. Więcej na ten temat przeczytasz tutaj.


 Przygotujemy następujące menu:

  1. Carpaccio z wołowiny
  2. Tatar z łososia 
  3. Roladki z bakłażanów z anchois i mozzarellą
  4. Focaccia – placki drożdżowe 
  5. Spaghetti con broccoli – spaghetti z brokułami 
  6. Panna cota z owocami
  7. Polędwiczki z dorsza z oliwkami metodą sous vide

Dla umilenia czasu spędzonego w Centrum, zapraszamy do baru kawowego i na degustację przygotowanych przez kucharza potraw.



Cena: szkolenie bezpłatne dla osób prowadzących lub zamierzających otworzyć kulinarny biznes

Termin: 20.09.2011, godz. 10:00-15:00

Kontakt: 

Centrum Szkoleń Kulinarnych we Wrocławiu

Ul. Grabiszyńska 241 F 

53-234 Wrocław

e-mail – biuro@csk.biz.pl