Kuchnia staropolska

Na szkoleniu zaprezentujemy, jak przygotować następujące menu:



1
ZRAZY ZAWIJANE Z SOSEM KONIAKOWYM, KLUSKI ŚLĄSKIE I DUSZONA KAPUSTA

 

2

SCHAB FASZEROWANY GRZYBAMI Z SOSEM SZPINAKOWYM I OPIEKANYMI ZIEMNIAKAMI

 

3

ROLADA Z KURCZAKA, RYŻ ZAPIEKANY I KALAFIOR PAROWANY Z BUŁKĄ I MASŁEM

 

4

PSTRĄGI PAKOWANE PRÓŻNIOWO I PAROWANE, PODANE NA SAŁATCE Z WARZYW

5
CIASTO BISZKOPTOWE Z JABŁKAMI I SOSEM TRUSKAWKOWYM



Część potraw  po obróbce termicznej schłodzimy szokowo, następnie spakujemy próżniowo w vacum, a na koniec poddamy regeneracj w piecu konwekcyjno-parowym.

 

Kurs poprowadzi nasz ekspert kulinarny Marcin Stańczyk 

Czas trwania szkolenia: 10:00 do 15:00
Podczas pokazu zaprezentujemy nowoczesne techniki kulinarne. Potrawy przygotujemy przy użyciu najwyższej klasy pieca konwekcyjno-parowego Retigo Blue Vision mod. 611BI , schładzarki szokowej, pakowaczki próżniowej, miksera uniwersalnego, kutra i steakera.
 

 

Dla Państwa wygody szkolenia przeprowadzamy w małych grupach (8-10 osobowych), co umożliwia aktywne w nich uczestnictwo: można bez przeszkód obejrzeć i wysłuchać prezentacji, a także wziąć udział w dyskusji. 


Dla umilenia czasu spędzonego w Centrum, zapraszamy do baru kawowego i na degustację przygotowanych przez kucharza potraw.


Za szkolenie nie pobieramy opłat.
Serdecznie zapraszamy osoby prowadzące lub zamierzające otworzyć kulinarny biznes!