Dania restauracyjne A La Carte

Na szkoleniu zaprezentujemy, jak przygotować następujące menu:
 

 

1
TRADYCYJNA SAŁATKA GRECKA Z TRÓJKOLOROWĄ PAPRYKĄ, OGÓRKIEM, POMIDOREM, CEBULĄ I OLIWKAMI W  TOWARZYSTWIE SERA FETA OPRóSZONEGO SUSZONYM ZIELEM OREGANO

2

POLĘDWICZKI PO BAWARSKU, PODANE NA PLACKACH ZIEMNIACZANYCH Z SOSEM GRZYBOWYM
I KALAFIOREM ROMANESCO

3

BEFSZTYK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ, BEJCOWANY W AROMATYCZNEJ KOMPOZYCJI ZIÓŁ Z MASŁEM CZOSNKOWYM, OPIEKANYMI ZIEMNIAKAMI I WARZYWAMI KRÓLEWSKIMI

4

FILETY Z ŁOSOSIA, PODANE NA SZPINAKU Z WRZECIONAMI Z ZIEMNIAKÓW ORAZ ZIELONYMI SZPARAGAMI

5

PANIEROWANE ESKALOPKI Z DODATKIEM PUREE ZIEMNIACZNO-BROKUŁOWEGO, SOSU PARYSKIEGO
I SAŁATKI ZE ŚWIEŻYCH WARZYW
 

Kurs poprowadzi nasz ekspert kulinarny Marcin Stańczyk.

Czas trwania szkolenia: 10:00 do 15:00

Podczas pokazu zaprezentujemy nowoczesne techniki kulinarne. Potrawy przygotujemy przy użyciu najwyższej klasy pieca konwekcyjno-parowego Retigo Blue Vision mod. 611BI, schładzarki szokowej, pakowaczki próżniowej, miksera uniwersalnego, kutra i steakera.

Dla Państwa wygody szkolenia przeprowadzamy w małych grupach (8-10 osobowych), co umożliwia aktywne w nich uczestnictwo: można bez przeszkód obejrzeć i wysłuchać prezentacji, a także wziąć udział w dyskusji. 


Dla umilenia czasu spędzonego w Centrum, zapraszamy do baru kawowego i na degustację przygotowanych przez kucharza potraw.


Za szkolenie nie pobieramy opłat.
Serdecznie zapraszamy osoby prowadzące lub zamierzające otworzyć kulinarny biznes!