Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij
rss google facebook twitter YouTube
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6
Zupa orkiszowa z klopsikami

Rosół Hatzfelda (z bażanta)

Składniki

 

natka pietruszki 0,025 kg 0,01 kg

bułki kajzerki - 1 szt.

kurczak filet 0,03 kg

szczypiorek 0,02 kg

rosół drobiowy - 0,005 kg

gałka muszkatołowa 0,003 kg

pieprz czarny mielony 0,003 kg

sól 0,007 kg

śmietana 36% 0,018 l

jajka 2 szt.

masło extra 200 g 0,018 kg

mąka orkiszowa 0,06 kg

 


Przepis

 

Z masła i mąki orkiszowej przygotować lekko ciemną zasmażkę. Połączyć z rosołem, gotować 10 minut. Zupę przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Mięso z piersi z kurczaka podsmażyć na maśle, zemleć na drobnych oczkach, dodać żółtko, pietruszkę, sól, pieprz do smaku, wymieszać. Formowane łyżeczką małe klopsiki gotować 10 minut na lekko wrzącej zupie. Następnie zaciągnąć zupę śmietną.






Zupa orkiszowa - gotowe danie

Na szkolenia zapraszają:

ArtSystem Retigo Gastrosklep RM Gastro

© ART SYSTEM Wszystkie prawa zastrzeżone