Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij
rss google facebook twitter YouTube
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6
Steki jagnięce

Rosół Hatzfelda (z bażanta)

Składniki

 

kasza gryczana 0,07 kg

boczek wędzony 0,02 kg

pieprz czarny mielony 0,003 kg

sól 0,008 kg

natka pietruszki 0,025 kg 0,01 kg

cebula biała 0,02 kg

jajka 1 szt.

wino białe 0,03 l

bulion na wędzonce 0,05 kg

nerki cielęce 0,05 kg

masło extra 200 g 0,07 kg

comber jagnięcy z Polski 0,19 kg.

 


Przepis

 

Na patelni obsmażyć jagnięcinę na brązowy kolor. Na drugiej patelni obsmażyć plastry nerek cielęcych na brązowo. Smażyć około 5 min. Nerki położyć na jagnięcinie. Na tej samej patelni zrobić sos, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, zalać winem i bulionem. Po odparowaniu zaciągnąć żółtkiem, przyprawić do smaku.






Steki jagnięce - gotowe danie

Na szkolenia zapraszają:

ArtSystem Retigo Gastrosklep RM Gastro

© ART SYSTEM Wszystkie prawa zastrzeżone