Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij
rss google facebook twitter YouTube
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6
Słatka z szyjek rakowych

Rosół Hatzfelda (z bażanta)

Składniki

 

szyjki rakowe 0,06 kg
pieprz czarny mielony 0,003 kg

sól 0,007 kg

ketchup 0,006 kg

wino białe 0,05 l

groszek konserwowy 0,05 kg

natka pietruszki 0,005 kg

pomarańcze 0,05 kg

cytryny 0,07 kg

pomidory - świeże 0,05 kg

rucola 0,001 kg

roszponka 0,001 kg

 


Przepis

 

Szyjki rakowe podsmażyć z cebulką, dodać groszek konserwowy i podlać białym winem, które musi odparować. Pomidory, pomarańcze i cytryny umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w cząstki. Dodać wyfiletowane pomarańcze, obrane pomidory oraz ketchup. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać na sałatach.






Sałatka z szyjek rakowych - gotowe danie

Na szkolenia zapraszają:

ArtSystem Retigo Gastrosklep RM Gastro

© ART SYSTEM Wszystkie prawa zastrzeżone