Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij
rss google facebook twitter YouTube
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6
Sałatka a la Windsor

Rosół Hatzfelda (z bażanta)

Składniki

 

szczypiorek 0,002 kg

pomidorki koktailowe 0,02 kg

cukier sypki 0,002 kg

pieprz czarny mielony 0,003 kg

sól 0,007 kg

cytryny 0,005 kg

oliwa z oliwek 0,01 l

sos Worcestershire 0,01 l

chrzan tarty - konserwa 0,01 kg

majonez 0,01 kg

sałata zwykła 0,03 kg

ogórki konserwowe 0,02 kg

seler 0,05 kg

pieczarki 0,03 kg

kurczak filet 0,12 kg

 


Przepis

 

Mięso pokroić w cienkie podłużne kawałki. Pieczarki przeciąć na pół, pokroić w cienkie plasterki. Seler obrać, umyć, zetrzeć na średnich oczkach, skropić sokiem z cytryny. Ogórki pokroić w półplasterki. Składniki przełożyć do misy, dodac majonez, sos Worcestershire, krem chrzanowy, sól i pieprz do smaku, dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki. Filetz kurczaka podsmażyć na oleju.

Z 2 łyżek oliwy, 1 łyżeczki soku z cytryny, soli, pieprzu i cukru przygotować sos. Liście sałaty umyć, dobrze osuszyć. Porcje sałatki kłaść na płaskim talerzu, górę przykryć liściem sałaty, polać sosem.






Słatka a la Windsor - gotowe danie

Na szkolenia zapraszają:

ArtSystem Retigo Gastrosklep RM Gastro

© ART SYSTEM Wszystkie prawa zastrzeżone