Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij
rss google facebook twitter YouTube
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6
Roladki z bakłażanów z anchois i mozzarellą w pomidorach

Składniki

  • 2 duże bakłażany
  • mozzarella (125 g)
  • 12 filecików anchois w oleju
  • 12 kaparów
  • oliwa extra virgin
  • pomidory 10 szt.
  • masło 150 g
  • czosnek 4 ząbki
  • sól
  • pieprz

Przepis

 

Bakłażany kroimy wzdłuż na cienkie plastry, następnie układamy na gorącym ruszcie i grillujemy. Zgrillowane, studzimy je, a potem na każdym plastrze bakłażana pośrodku kładziemy kawałek mozzarelli, pokrojonej na paseczki długości 1 centymetra, jeden filecik anchois i jeden kapar. Zawijamy, a na koniec układamy na półmisek i polewamy oliwą. Następnie roztapiamy masło, dodajemy czosnek, obrane z skórki i pokrojone pomidory dodajemy sól i pieprz do smaku. Zalewamy sosem roladki i zapiekamy w piecu przez 15 minut w temperaturze 180°C.






Na szkolenia zapraszają:

ArtSystem Retigo Gastrosklep RM Gastro

© ART SYSTEM Wszystkie prawa zastrzeżone