Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij
rss google facebook twitter YouTube
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6
Ragout z dzika

Ragout z dzikaSkładniki

 

1 kg dziczyzny

100g boczku chudego

świeży majeranek

2 łyżki oliwy

2-4 marchewki

1/3  butelki wina czerwonego

4 bułki czerstwe 

sól, pieprz do smaku

 

 




Przepis

 

Mięso oddzielić od kości, pokroić na grube kawałki. Boczek pokroić. Do garnka wlać oliwę, wrzucić boczek, wytopić. Wrzucić kawałki dzika, obsmażyć. Marchewkę pokroić w dość grube plastry, też wrzucić do garnka. Dodać bułki, wlać czerwone wino, zamieszać, dodać przyprawy, posolić, popieprzyć, przykryć pokrywą i dusić.  






Ragout z dzika Ragout z dzika Ragout z dzika

Na szkolenia zapraszają:

ArtSystem Retigo Gastrosklep RM Gastro

© ART SYSTEM Wszystkie prawa zastrzeżone