Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij
rss google facebook twitter YouTube
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6
Mini steki z polędwiczek

Rosół Hatzfelda (z bażanta)

Składniki

 

sos sojowy jasny 0,01 l

czosnek 0,002 kg

tymianek 0,002 kg

cebula biała 0,03 kg

ziemniaki 0,15 kg

miód pitny trójniak 750 ml 0,01 l

MARTINI ROSSO 1l 0,01 l

polędwiczki wieprzowe 0,2 kg

śliwki suszone 0,04 kg

sól 0,007 kg

pieprz czarny mielony 0,003 kg

olej roślinny 5l 0,02 l

śmietana 18% 0,05 l

 


Przepis

 

Polędwiczki wieprzowe myjemy, czyścimy z błon i przerostów, wycinamy dwa steki o zbliżonej gramaturze i marynujemy.

Do marynaty używamy sosu sojowego jasnego, czosnku i tyminaku. Smażymy na oleju tak aby w środku pozostały krwiste. Odkładamy w ciepłe miejsce. Do patelni, w której smażyły się steki wrzucamy drobno pokrojoną cebulkę i wcześniej namoczone i pokrojone na ósemki śliwki. Chwilę dusimy podlewając miodem pitnym. Dodajemy słodką śmietankę 18% i redukujemy do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Doprawiamy solą, czarnym mielonym pieprzem i odrobiną tymianku.






Mini steki z polędwiczek

Na szkolenia zapraszają:

ArtSystem Retigo Gastrosklep RM Gastro

© ART SYSTEM Wszystkie prawa zastrzeżone