Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij
rss google facebook twitter YouTube
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6
Faszerowane skoki królicze

 

Faszerowane skoki króliczeSkładniki

4 szt. skoków króliczych

2 szt. marchewki

1 szt. cebuli

1 szt. pietruszki (korzeń)

Świeży majeranek

0,20 kg kurek

150 ml słodkiej śmietany

100 g masła

Sól, pieprz

 

 



Przepis

 

Skoki królicze umyć i wytrybować, warzywa obrać, umyć i pokroić w paski. Następnie skoki natrzeć przyprawami i świesym majerankiem. Skoki nafaszerować i piec w 160°C z temperaturą na sondzie 78°C. Do roztopionego masła na patelni dodać cebulę i kurki, podsmażyć przez 2 minuty, dolać śmietany i dusić do 10 minut. Skoki podawać na sosie kurkowym z kaszą z dodatkiem skórki z pomarańczy.






Faszerowane skoki królicze Faszerowane skoki królicze Faszerowane skoki królicze

Na szkolenia zapraszają:

ArtSystem Retigo Gastrosklep RM Gastro

© ART SYSTEM Wszystkie prawa zastrzeżone