Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij
rss google facebook twitter YouTube
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6
Zupa rakowa z parmezanem i paprykowymi pałeczkami

Składniki
 

2 l bulionu rakowego

bita śmietana z orzechami laskowymi

świeże liście kolendry

beurre manier

100 g startego parmezanu

sproszkowana papryka

200 g ciasta francuskiego

 

Przepis
 

Weź ciasto francuskie i posmaruj je żółtkiem. Dodaj sproszkowaną paprykę i starty parmezan.

Piecz w temperaturze 200 st C przez 15 minut.

Podgrzej bulion rakowy i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.

Zwiąż beurre manier, aż właściwa gęstość zostanie osiągnięta. Popieprz i posól.

Upraż lekko orzechy laskowe, a następnie pokrusz je.

Dodaj do bitej śmietany pokruszone orzechy, sól i pieprz.

Dodaj świeże liście kolendry.






Na szkolenia zapraszają:

ArtSystem Retigo Gastrosklep RM Gastro

© ART SYSTEM Wszystkie prawa zastrzeżone