Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij
rss google facebook twitter YouTube
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6
Zupa bażantowo-smardzowa zapiekana ze skorupką z ciasta francuskiego

Składniki

 

2 l bulionu z bażanta

20 g suszonych smardzów

20 g marchwi

20 g selera

ciasto francuskie

 

Przepis
 

Włóż smardze na 30 minut do ciepłej wody, następnie odcedź, umyj i pokrój na krążki. 

Pokrój warzywa w drobną kostkę.

Podgrzej odrobinę masła i podsmaż na nim warzywa i grzyby przez kilka minut.

Zdejmij z ognia i daj im ostygnąć.

W chłodnej misce na zupę umieść zimny bulion, warzywa i smardze. Popieprz i posól.

Rozwałkuj ciasto francuskie na grubość 3-4 mm.

Przykryj nim miskę, a następnie posmaruj je żółtkiem.

Włóż miskę znów do lodówki na 15 minut. 

Jeszcze raz posmaruj ciasto francuskie żółtkiem.

Piecz przez 15 minut w gorącym piekarniku.






Na szkolenia zapraszają:

ArtSystem Retigo Gastrosklep RM Gastro

© ART SYSTEM Wszystkie prawa zastrzeżone