Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij
rss google facebook twitter YouTube
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6
Tatar ze świeżej ryby, podany w waniliowej oliwie z kawałkami brzoskwiń

 

Składniki
 

300 g ryby

50 g szalotek

2 pomidory

świeże liście kolendry

sałata o małych liściach

2 brzoskwinie

1 owoc wanilii

2 cytryny

2 dl oliwy z oliwek

sól

pieprz

 

Przepis
 

Pozbądź się łusek i skóry ryby.

Umieść na kilka sekund pomidory w gotującej się wodzie, zdejmij skórkę, pokrój w małą kostkę.

Obierz mango i pokrój na małą kostkę.

Posiekaj drobno szalotki.

Przetnij owoc wanilii na pół, wyjmij ziarna i umieść je w osobnej misce.

Dodaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, pieprz i sól, a następnie mieszaj do momentu, gdy ziarna wanilii będą dobrze wymieszanie z sosem. Odłóż na bok.

Posiekaj liście kolendry.

Umieść w misce rybę, pomidory, kolendrę, mango i trochę sosu.

Dopraw do smaku.

Skrop liście sałaty resztką sosu.

Ułóż całość ozdobnie na talerzu.

 






Na szkolenia zapraszają:

ArtSystem Retigo Gastrosklep RM Gastro

© ART SYSTEM Wszystkie prawa zastrzeżone