Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij
rss google facebook twitter YouTube
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6
Tarta tatin z kremem waniliowo-jogurtowym

Składniki
 

2 kg jabłek

200 g cukru

100 g masła

1 paczka sproszkowanego cynamonu

300 g ciasta francuskiego

2 jogurty

1 owoc wanilii

15 cl mleka

25 cl śmietany

 

Przepis
 

Umyj, obierz i pokrój jabłka na kawałki.

Umieść trochę masła na patelni, poczekaj aż się stopi i dodaj jabłka. 

Dodaj cukier oraz trochę cynamonu.

Karmelizuj jabłka aż będą ugotowane.

Ochłodź.

Rozwiń ciasto francuskie w rozmiarze odrobinę większym niż patelnia.

Umieść ciasto francuskie nad masą jabłkową i wsadź do gorącego piekarnika (200 stopni C) na 20 minut. Poczekaj aż przybierze złoto-brązowy kolor.

Obróć całą tartę na drugą stronę.

Krem jogurtowy:

Umieść jogurt w misce, dodaj cukier.

Przekrój na pół owoc wanilii i wyjmij ziarna.

Dodaj ziarna do jogurtu i ubij całość. 

Dodaj mleko i śmietanę.






Na szkolenia zapraszają:

ArtSystem Retigo Gastrosklep RM Gastro

© ART SYSTEM Wszystkie prawa zastrzeżone