Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij
rss google facebook twitter YouTube
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6
Szaszłyki z krewetek królewskich i mango z oliwą miętową

Składniki
 

2 kg krewetek królewskich (16/20)

100 g ketchupu

0,5 dl Worcestershire

ziarna pieprzu

2 sztuki mango

2 dl oliwy z oliwek

10 liści mięty, kilka liści mięty w paseczki pokrojonych, pozostałe dla dekoracji

 

Przepis
 

Podgrzej trochę oliwy, dodaj krewetki, smaż je przez chwilę.

Dodaj ketchup i sos Worcestershire.

Dodaj sól i pieprz.

Ochłódź.

Obierz mango i potnij na kawałki.

Nabij na szpikulce szaszłykowe mango, krewetki i liście mięty.

Pokrop oliwą z oliwek.






Na szkolenia zapraszają:

ArtSystem Retigo Gastrosklep RM Gastro

© ART SYSTEM Wszystkie prawa zastrzeżone