Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij
rss google facebook twitter YouTube
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6
Spaghetti z brokułami

Składniki


400 g spaghetti
400 g brokułów
6 filecików anchois w oleju
4 łyżki oliwy extra virgin
ząbek czosnku
ostra papryka
sól

 

Przepis

 

Gotujemy brokuły w 5 litrach wody, którą potem wykorzystamy do gotowania makaronu. Gdy lekko zmiękną, wyławiamy łyżką cedzakową. Rozgrzewamy na patelni oliwę z ząbkiem czosnku, dodajemy anchois, ostrą paprykę do smaku i delikatnie solimy, pamiętając, że fileciki anchois są dość słone. Gotujemy makaron na wywarze z brokułów, odcedzamy i przekładamy do naczynia z brokułami. Delikatnie mieszamy i podajemy, z dodatkiem startego parmezanu.






Na szkolenia zapraszają:

ArtSystem Retigo Gastrosklep RM Gastro

© ART SYSTEM Wszystkie prawa zastrzeżone