Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij
rss google facebook twitter YouTube
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6
Sałata z rukoli z arbuzem i serem feta, skropiona oliwą i sosem limonkowym

Składniki

1 arbuz
1 kg sera feta
pęczek liści mięty
1 dl oliwy z oliwek
2 limonki
100 g rukoli
ziarna słonecznika i dyni

Przepis

Podgrzej lekko oliwę i dodaj pokrojone liście mięty. Ochłodź i odcedź oliwę, dodaj sok z limonek. Upraż ostrożnie ziarna słonecznika i dyni na patelni. Pokrój arbuza i ser feta na cieńkie kawałki. Rozłóż rukolę na talerzu, następnie przykryj warstwą arbuza i sera feta. Polej oliwą z sokiem limonkowym, posyp ziarnami i udekoruj świeżymi liśćmi mięty.






Na szkolenia zapraszają:

ArtSystem Retigo Gastrosklep RM Gastro

© ART SYSTEM Wszystkie prawa zastrzeżone