Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij
rss google facebook twitter YouTube
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6
"Ciasto bagienne"

Składniki

 

750 g ciemnej czekolady

375 g cukru

375 g masła

1 podwójna kawa

12 jajek

lody waniliowe

1 dl oliwy z oliwek

sól kamienna z Guerande

 

Przepis

 

Umieść czekoladę, masło, cukier i kawę w misce, a następnie podgrzej tą mieszankę ostrożnie w kąpieli wodnej (aż do stopienia).

Za pomocą miksera ubij całe jajka do momentu, gdy będą kremowe.

Dodawaj powoli czekoladową mieszankę do jajek i miksuj.

Umieść całość w formie do pieczenia ciast i wstaw do piekarnika o temperaturze 110 stopni C na około 70-90 minut.

Wyjmij z piekarnika po upieczeniu i poczekaj, aż ostygnie.

Umieść lody waniliowe w miseczce i dodaj odrobinę oliwy z oliwek.

Umieść odrobinę ciepłe ciasto czekolade na talerzu i posyp odrobiną soli z Guerande.






Na szkolenia zapraszają:

ArtSystem Retigo Gastrosklep RM Gastro

© ART SYSTEM Wszystkie prawa zastrzeżone