Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij
rss google facebook twitter YouTube
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6
Panna cotta z owocami

Składniki

 

500 ml śmietanki kremówki
500 ml pełnego mleka
150 g cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
5 łyżek rumu
2 łyżki słodkiego białego wina
1 laska wanilii
Do przybrania
300 g owoców leśnych
1 galaretkę owocową

 

Przepis


Żelatynę zalać zimną wodą i moczyć przez 10 minut. W rondelku podgrzać mleko i zestawić z ognia. Włożyć żelatynę i mieszać, aż się rozpuści. Do drugiego rondelka wlać śmietankę, dodać cukier puder oraz laskę wanilii i mocno podgrzać. Wyjąć wanilię, śmietankę z cukrem wlać do rondelka z rozpuszczoną żelatyną. Wlać rum oraz wino, dokładnie wymieszać i przelać do czterech foremek. Odstawić do ostygnięcia, a następnie wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny, by krem stężał. Foremki wyjąć z lodówki każdą wstawić na 1 sekundę do gorącej wody i krem wyłożyć na talerzyk. Dekorować owocami i za pomocą pędzelka posmarować je tężejącą galaretką.






Na szkolenia zapraszają:

ArtSystem Retigo Gastrosklep RM Gastro

© ART SYSTEM Wszystkie prawa zastrzeżone