Ta strona używa cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zamknij
rss google facebook twitter YouTube
Image 1 Image 2 Image 3 Image 4 Image 5 Image 6
Deser owocowy z Sous Vide

 

Składniki

1 szt. gruszki 

100 ml  Bourbonu,

50 ml soku z pędów sosny, 

4 szt. zielonego pieprzu, 

200 g sera mascarpone 

1 szt.  żółtka, 

100 g orzechów pistacjowych 

50g cukru pudru

50 ml soku ze świeżej mandarynki




Przepis

 

Obraną i wypestkowaną gruszkę wkładamy do worka barierowego, wlewamy Bourbon oraz sok z pędów sosny, dodajemy zielony pieprz. Produkt pakujemy próżniowo, a następnie wkładamy do termo-cyrkulatora do temperatury 64,5 °C na 20 minut. W międzyczasie przygotowujemy krem. Ser mascarpone mieszamy rózgą z żółtkiem i cukrem pudrem. Pistacje obrane, podpieczone i posiekane dodajemy do kremu wraz z sokiem z mandarynki i odstawiamy na 20 minut do lodówki. Po wyciągnięciu gruszki z worka układamy na talerzu kompozycję z przygotowanych produktów i dekorujemy np. słomką z ciasta mandarynkowego w czekoladzie.

 

Video

 






Sous Vide - deser owocowy Sous Vide - deser owocowy Sous Vide - deser owocowy Sous Vide - deser owocowy Sous Vide - deser owocowy Sous Vide - deser owocowy Sous Vide

Na szkolenia zapraszają:

ArtSystem Retigo Gastrosklep RM Gastro

© ART SYSTEM Wszystkie prawa zastrzeżone